”R. I. Archaeoligical and Discovering Romania Camp–Polocin 2015”
Data: 25 Jul 2015

Membrii Clubului Rotary VARANA Focșani au participat alături de membrii clubului Rotary din Bârlad la deschiderea oficială a Taberei Arheologice de la Polocin, ediția a VII-a, care va funcționa în perioada 25 iulie – 6 august 2015. Opt studenți de la Universitatea ”Al. I. Cuza” Iași și Universitatea ”Dunărea de Jos” Galați, alături de liceeni și studenți din Turcia, Polonia, Franța, Spania, Italia, Danemarca și SUA, vor continua săpăturile arheologice la situl de la Polocin, comuna Pogonești, județul Vaslui. Tabăra este organizată de clubul Rotary din Bârlad și condusă de Mircea Mamalaucă, directorul Muzeului ”Vasile Pârvan” din Bârlad.

Situl în care se desfășoară tabăra este renumit pentru că aici au fost descoperite vestigii importante. În anul 2002, săpăturile arheologice au adus la suprafață 14 morminte (cinci de incinerație și nouă de înhumație). Un an mai târziu, cercetările s-au extins și au fost descoperite alte 21 de morminte, în unele dintre acestea fiind găsite obiecte intacte și foarte bine conservate (vase ceramice, un pahar de sticlă, o strachină de mici dimensiuni, o fusaiolă din lut, două fibule din bronz, un pieptene din corn de cerb și un colier din mărgele de sticlă de culoare albastră). Toate aceste descoperiri pot fi văzute la Muzeul ”Vasile Pârvan” din Bârlad. În 2013 și 2014 au fost descoperite patru locuințe de suprafață datând din secolul IV, cultura Sântana de Mureș – Cerneahov.

Programul stabilit de organizatorii taberei include o serie de activități menite să-i introducă pe tinerii participanți în tainele arheologiei, să cunoască tehnicile arheologice, vizitarea sitului de la Polocin, dar cea mai importantă parte a timpului va fi dedicată cercetărilor de natură arheologică.

Membrii Clubului Rotary VARANA susțin inițiativa colegilor de la clubul Rotary din Bârlad, aceea de a continua această tabără extrem de interesantă și foarte utilă în a descoperi vestigii și detalii istorice, vechi de sute sau mii de ani, detalii care definesc viața și evoluția înaintașilor noștri pe aceste meleaguri.

Doneaza
Prin generozitatea și atenția oamenilor ca tine, putem să realizăm în continuare proiecte care schimbă în bine multe lucruri și care pot ajuta persoanele sau cauzele care chiar au nevoie de ajutor sau sprijin.
Social media
Promovăm proiectele și acțiunile Clubului Rotary VARANA Focșani și pe:
Newsletter
Abonează-te pentru a afla ultimele știri și proiecte ale Clubului Rotary VARANA Focșani.