Rotary Club VARANA Focșani a sărbătorit Ziua Pământului
Data: 22 Apr 2019

Astăzi, 22 aprilie, se celebrează Ziua Pământului, iar momentul a fost marcat printr-un interesant eveniment internațional, Simpozionul ”Ziua Pământului” organizat sâmbătă 20 aprilie 2019 la Adjud – jud. Vrancea și ajuns la cea de-a XIII-a ediție.

Din partea Clubului Rotary VARANA au participat dna. Rodica Dinuță, în calitate de vicepreședinte al clubului, și dr. Vasile Oșean, membru de onoare al Rotary VARANA Focșani, ambii onorați cu distincția Paul Harris Fellow pentru implicarea în proiectele rotariene.

Vasile Oșean a susținut și o sesiune de comunicare cu tema ”Depășește-ți limitele respectând Pâmântul!”, dând propriul său exemplu din 2018 când, având curajul să-și depășească limitele, împreună cu trei coechipieri a traversat Oceanul Atlantic într-o barcă cu vâsle.

La simpozion au participat și alți membrii marcanți și personalități din domeniul științelor Pământului, printre care putem enumera pe Valeriu Turea – Ministrul Consilier al Ambasadei Rep. Moldova, Corneliu Iațu – prorectorul Universității ”Al. I. Cuza” din Iași și președintele Societății de Geografie din România, Ion Lazarenco Tiron – nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace de către Rep. Moldova și singurul om din lume ce a înotat din prima încercare cele șapte strâmtori ale Oceanului Planetar, Nicolae Parcevshii – președintele Centrului de Geografie Istorico-Militară din Rep. Moldova, dar și lectori universitari și distinși profesori.

Acest eveniment, unul dintre cele mai longevive manifestări din județul nostru, a fost un regal dedicat Pământului, casa noastră pe care trebuie să o respectăm și să o protejăm.

Doneaza
Prin generozitatea și atenția oamenilor ca tine, putem să realizăm în continuare proiecte care schimbă în bine multe lucruri și care pot ajuta persoanele sau cauzele care chiar au nevoie de ajutor sau sprijin.
Social media
Promovăm proiectele și acțiunile Clubului Rotary VARANA Focșani și pe:
Newsletter
Abonează-te pentru a afla ultimele știri și proiecte ale Clubului Rotary VARANA Focșani.