Despre Rotary

Istoric Rotary International

Rotary este o organizaţie neguvernamentală şi non-profit a oamenilor de afaceri şi reprezentanţi ai diferitelor profesii din întreaga lume, care îşi concentrează eforturile pentru dezvoltarea societăţii pe scară largă. Obiectivele Rotary se leagă de asigurarea serviciilor umanitare, încurajarea înaltelor standarde etice din toate domeniile de activitate, ajutorul pentru menţinerea păcii, construirea bunăstării şi stabilirea de relaţii de bună înţelegere între popoare.
Primul club Rotary din lume s-a înfiinţat la 23 februarie 1906 în Chicago – Illinois şi a avut ca obiectiv principal încurajarea şi promovarea idealului de umanitarism şi altruism. In prezent Rotary întruneşte aproape 1.2 milioane de membri de ambele sexe, din 154 de ţări în 35 de zone geografice. Membrii se reunesc sub sigla Rotary indiferent de rasa, credinţa şi convingerile politice, într-o atmosferă de cooperare, înţelegere si prietenie. Cluburile rotariene îşi asumă responsabilitatea de a servi interesului general, de a promova buna înţelegere la nivel local, naţional şi internaţional.

Rotary în România

In 1929 idealurile rotariene au început să prindă rădăcini şi în România. Atunci au fost create cluburile de la Bucureşti şi Timişoara, ce au desfăşurat o activitate în principal axată pe îngrijirea sănătăţii copiilor integrarea în societate a tinerilor cu handicap sau bolnavi.
In 1936 a fost înfiinţat Districtul 84 – România, cluburile româneşti funcţionând până în 1940 când au fost desfiinţate de regimul din acea vreme. In perioada interbelică, activităţile cluburilor româneşti au făcut ca Rotary sa prospere pe meleagurile noastre. Tradiţia întreruptă de vicisitudinile istoriei se reia din 1990, înfiinţându-se Districtul 2241 pentru România şi Republica Moldova.

 

Doneaza
Prin generozitatea și atenția oamenilor ca tine, putem să realizăm în continuare proiecte care schimbă în bine multe lucruri și care pot ajuta persoanele sau cauzele care chiar au nevoie de ajutor sau sprijin.
Social media
Promovăm proiectele și acțiunile Clubului Rotary VARANA Focșani și pe:
Newsletter
Abonează-te pentru a afla ultimele știri și proiecte ale Clubului Rotary VARANA Focșani.