Comunicat: Balul de Caritate ”Pune soare în mărțișoare!”
Data: 7 Mar 2017

COMUNICAT DE PRESĂ

Cea de a IX-a ediție a Balului de Caritate organizat de Rotary VARANA Focșani a avut loc sâmbătă seara, la restaurant Laguna Resort Focșani. Ediția din acest an, desfășurată sub genericul ”Pune Soare în Mărțișoare!”, a avut drept scop strângerea de fonduri pentru realizarea a două proiecte importante din domeniul educației: translatarea și imprimarea în sistem Braille a manualelor de matematică pentru clasele 0-V pentru elevii nevazatori și dotarea completă a camerei senzoriale destinate copiilor cu autism de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă ”Elena Doamna”.

”Fiecare are în minte o imagine pe care o iubește, fie că este vorba despre un peisaj pe care l-a văzut poate din avion, fie că este vorba despre zambetul unei persoane iubite sau despre imaginea propriei firme proaspăt deschise. Și iarăși sunt sigură că fiecare dintre dvs păstrați, în vârful degetelor, amintirea mângâierii unei pisici, a unui câine sau a unei ființe dragi. Ei bine, există în lumea aceasta oameni care niciodată nu au văzut cum arată un zâmbet. Și aceștia sunt nevăzătorii. Și există oameni care au nevoie de obiecte speciale ca să înțeleagă cum anume ar trebui să simtă blana unei pisici sau cum ar trebui să perceapă sunetul când dulce, când amenințător al ploii. Acestea sunt persoanele cu autism. Handicapul nu este o răceală. Handicapul nu se tratează cu aspirină. Handicapul este pe viață!”, a spus în cuvântul de deschidere al evenimentului profesorul Carmen Ion, președintele în exercițiu al Club Rotary VARANA Focșani.

Apelul său pentru obținerea fondurilor necesare celor două proiecte a fost susținut și de Cătălin Măruță, cel care a prezentat evenimentul de sâmbătă seara. ”Banii pe care dumneavoastră îi dați în această seară înseamnă manuale pentru copiii nevăzători, de la clasa 0 la clasa a V-a. Copiii cu autism vor avea o cameră senzorială tot datorită acestui bal de caritate. Și în special datorită dvs, oamenilor care sunteți aici în sală”, a spus Cătălin Măruță care a vândut personal zeci de bilete pentru tombola organizată în cursul serii și care, desigur, a însemnat bani în plus pentru cauza umanitară susținută de rotarienii vrânceni. Andra&Band, alături de Sergiu Ferat (de la Vocea României) au fost cei care au animat petrecerea.

Clubul Rotary VARANA multumește tuturor celor care s-au alăturat acestui demers umanitar: participanților la acest bal, sponsorilor, autorității locale, partenerilor media, Resort Laguna Focsani și tuturor persoanelor care, din convingere, au dat o mână de ajutor pentru ca scopul balului să fie atins.

Club Rotary VARANA Focșani

Presă: Ziarul de Vrancea, Vrancea24, VranceaMedia, Monitorul de Vrancea

Doneaza
Prin generozitatea și atenția oamenilor ca tine, putem să realizăm în continuare proiecte care schimbă în bine multe lucruri și care pot ajuta persoanele sau cauzele care chiar au nevoie de ajutor sau sprijin.
Social media
Promovăm proiectele și acțiunile Clubului Rotary VARANA Focșani și pe:
Newsletter
Abonează-te pentru a afla ultimele știri și proiecte ale Clubului Rotary VARANA Focșani.