Focșani Summer Blues Festival, un eveniment de excepție
Data: 8 Jul 2015

”Focșani Summer Blues Festival” a fost o premieră muzicală pentru municipiul Focșani, evenimentul organizat de Clubul Rotary VARANA fiind un spectacol de excepție. Inițiativa Clubului a avut un scop nobil, strângerea de fonduri pentru achiziționarea unui pian pentru Focșani și pentru Orchestra de Cameră Unirea, dar și pentru tinerii muzicieni care vor să învețe și să performeze la acest minunat instrument. Iar muzica de calitate, invitații de marcă și publicul numeros din Focșani au completat perfect acest festival, un moment cultural așa cum de puține ori a văzut orașul nostru.

”Focșani Summer Blues Festival”, în seara de 7 iulie, a reușit să umple sala Teatrului Municipal „Mr. Gh. Pastia” și piațeta din fața teatrului unde, cei care nu au apucat un bilet, au putut vedea și auzi spectacolul de excepție: Chris Cigolea, James Thompson, Ionuț Ungureanu Moni-k și Razvan Cojanu Quartet precum și Blues Noise au susținut un spectacol de clasă. Hora Unirii de la final, When the Saints Go Marching In, Summer Time și multe alte melodii, toate cântate la trompetă precum și muzica acapella a celor de la Blues Noise au încântat spectatorii focșăneni.

Sufletul festivalului a fost Chris Cigolea, muzician focșănean plecat în Canada acum mult timp și care a revenit, pentru acest eveniment, acasă. „Eu nu sunt prea bun la vorbe și am emoții. Dacă îmi dați o trompetă când și nu mă mai opresc. Aceasta a fost prima ediție a Summer Blues Festival o ideea apărută din dorința de a ajuta tinerii muzicieni din Focșani“, a mărturisit Chris Cigolea. Alături de Chris Cigolea a fost prezent și unul dintre profesorii săi, James Thompson, cel mai mare profesor de trompetă din lume și imaginea firmei Yamaha pentru acest instrument care a oferit momente de virtuozitate unice. Publicul focșănean neobișnuit cu astfel de sunete a reacționat mai mult decât pozitiv, încântarea fiind starea de spirit a celor care au plecat spre case târziu, în noapte, după ce concertul s-a încheiat cu o Hora Unirii cântată altfel, la trompetă, de Chris Cigolea.

Intenția organizatorilor Summer Blues Festival și a lui Chris Cigolea, a fost aceea de a ajuta la achiziționarea unui pian de concert pentru comunitatea locală de muzicieni. „Acesta a fost un prim pas, obiectivul final, achiziționarea pianului, nefiind încă atins. Este nevoie de organizarea și a altor evenimente pentru ca să reușim această achiziție, dar primul pas și cel mai mare a fost făcut. Am crezut în succesul acestui eveniment iar reuşita se datorează întregii echipe“, a declarat Manuela Hornea, președintele în exercițiu al Rotary VARANA Focșani.

”Focșani Summer Blues Festival” s-a încheiat în seara de 8 iulie, cu un spectacol susținut de mici muzicieni din Focșani pe terasa Restaurantului Intim din Focșani. Au urcat pe scena special pregătită pentru ei, tineri muzicieni talentați pregătiţi de profesorii Mircea Grosu şi Doina Collavini.

Festivalul, inițiat ca urmare a unei propuneri venite din partea Rotary Club of Guelph Canada, al cărui membru este Chris Cigolea, a fost organizat de Clubul Rotary VARANA în parteneriat cu Direcţia Judeteana de Cultură şi Patrimoniu Naţional Vrancea, Teatrul Municipal „Mr. Gh. Pastia” şi Consiliul Local al municipiului Focşani.

Doneaza
Prin generozitatea și atenția oamenilor ca tine, putem să realizăm în continuare proiecte care schimbă în bine multe lucruri și care pot ajuta persoanele sau cauzele care chiar au nevoie de ajutor sau sprijin.
Social media
Promovăm proiectele și acțiunile Clubului Rotary VARANA Focșani și pe:
Newsletter
Abonează-te pentru a afla ultimele știri și proiecte ale Clubului Rotary VARANA Focșani.