Balul de caritate “Lumina inimilor”
Data: 29 Nov 2014

Aproximativ 35 de mii de euro s-au strâns în urma balului de caritate organizat de clubul Rotary Varana Focșani. Din acești bani vor fi cumpărate trei congelatoare de plasmă și un generator electric pentru Centrul de Transfuzie Sanguină Vrancea.

În cadrul unei conferințe de presă organizată într-o sală a Ateneului Popular, membrii Clubului Rotary Varana Focșani au făcut rezumatul balului de caritate „Lumina inimilor”, care a avut loc pe 29 noiembrie. Președinta Elena Stoica a oferit, în cadrul conferinței, mai multe detalii despre celebrul bal de caritate, spunând că unul dintre artiștii invitați, Horia Brenciu, a fost prima persoană care a făcut o donație considerabilă. „Mulțumim tuturor celor care au participat la bal, pentru că acesta a fost un bal al comunității. Am fost copleșiți de numărul impresionant de participanți. Au fost peste 500 de oameni, vreau să mulţumesc sponsorilor, oameni de bine care ne-au ajutat, dar mai avem promisiuni de la firme, că până la finele anului, vom mai primi sume, pe care noi, Clubul Rotary să le putem gestiona. Mă bucur că în județul Vrancea sunt oameni care vor să ajute comunitatea. Am avut o tombolă, o licitație. Acolo sunt oameni care au fost alături de noi an de an, care ne-au dăruit obiecte pe care noi să le licităm. Am avut-o pe Mihaela Glăvan, designer de poșete, care ne ajută în ultimii 5 ani. Am avut un creator de bijuterii, care ne-a oferit un set complet din pietre semiprețioase. În afară de prezența sponsorilor, am avut oameni care au dăruit sume de bani, obiecte pe care le-am licitat. Tricoul Simonei Halep, tricoul cu semnăturile jucătorilor Naționalei. Am avut obiecte prețioase oferite de Doina Levintza, Dan Coman, furnizori ai Casei Regale. Până și artiștii care au fost alături de noi, au fost foarte încântați de obiectiv. Horia Brenciu a fost primul care a făcut o donație considerabilă”, a spus Elena Stoica.

Din cei 35 de mii de euro, cea mai mare parte se vor îndrepta către Centrul de Transfuzie Sanguină, iar o parte către Spitalul Județean, undeva va fi făcut un proiect alături de un club rotarian din America, care vizează Secția de Nou Născuți. „Din momentul în care am tras linie, am început în paralel să facem o campanie pentru ceea ce ne-am propus să facem la Centrul de Transfuzie. Împreună cu colegii am dat un buget în care sperăm să ne încadrăm, dar după cum v-am spus, până la sfârșitul anului mai avem promisiunea unor sume. Suma pe care am reușit să o adunăm se situează în jur de 35 mii de euro. Dar din acești bani vom aloca și unui proiect destinat tot Spitalului Județean, în parteneriat cu un club rotarian din Statele Unite. Ei sunt gata să vină cu o sumă considerabilă, dar trebuie să avem și noi o sumă cu care să participăm. Va fi un global grand, pe care noi îl vom derula împreună cu ei”, a mai spus Elena Stoica.

Congelatoare pentru stocarea plasmei și un generator electric

Prezentă la conferința de presă, medicul Mioara Hanță, directorul Centrului de Transfuzie Samguină Vrancea, le-a mulțumit tuturor celor care au participat la balul de caritate. Aceasta a spus că Centrul de Transfuzie Sanguină are nevoie urgentă de trei congelatoare moderne pentru stocarea de plasmă și un generator electric.„Vreau să mulțumesc clubului Rotary, pentru că ei sunt oamenii care ne-au ajutat, mai ales că nu prea s-a îndreptat nimeni către Centrul de Transfuzie. Clubul Rotary Varana Focșani m-a surprins cu evenimentul de amploare pe care l-au organizat. M-a impresionat că a fost foarte mult tineret, asta e ca o speranță spre viitor. Ca urgență maximă, noi am solicitat niște congelatoare pentru depozitarea plasmei, timp de 6 luni. Am cerut 3 congelatoare, dar acestea solicită și un generator electric. Împreună cu clubul Rotary am făcut calcule și cred că ne încadrăm în suma alocată”, a declarat medicul Mioara Hanță. Președinta clubului Rotary, Elena Stoica, dar și vicepreședinta, Rodica Dinuță, i-au dat asigurări medicului Hanță că centrul va primi toate cele necesare unei bune funcționări.

Doneaza
Prin generozitatea și atenția oamenilor ca tine, putem să realizăm în continuare proiecte care schimbă în bine multe lucruri și care pot ajuta persoanele sau cauzele care chiar au nevoie de ajutor sau sprijin.
Social media
Promovăm proiectele și acțiunile Clubului Rotary VARANA Focșani și pe:
Newsletter
Abonează-te pentru a afla ultimele știri și proiecte ale Clubului Rotary VARANA Focșani.