Redirecționează 2% din impozit în folosul comunității
Data: 2 Jun 2016

Redirecționează 2% din impozitul pe venit prin declarația Formular 230 pentru acțiunile caritabile în folosul comunității realizate de Clubul Rotary VARANA Focșani

Codul Fiscal şi legislaţia actuală permit persoanelor care plătesc impozit pentru veniturile realizate (inclusiv angajaţilor la institituţiile publice sau firme private) să decidă ei înşişi unde va merge 2% din impozitul pe care trebuie să îl plătească anual. Acest procent din impozit poate ajunge la o organizaţie neguvernamentală (asociaţie, fundaţie) care poate folosi banii în scopuri caritabile.

O astfel de organizație neguvernamentală este și Clubul Rotary VARANA Focșani ale cărui proiecte vizează in principal creșterea nivelului de sănătate, sprijinirea copiilor talentaţi, îmbunătăţirea calităţii mediului, promovarea culturii, a sportului şi a valorilor fundamentale ale societății, adică ajutorul dat sub diferite forme comunității.

Suma de 2% din impozitul pe venit nu reprezintă o donație sau sponsorizare din partea persoanei respective. Este doar o decizie a acesteia referitor la modul în care va folosi statul o parte din banii impozitaţi de la contribuabili.

Pentru aceasta, persoana care doreşte să direcţioneze 2% din impozitul pe care îl plăteşte statului către acţiuni realizate în folosul comunității, va trebui să completeze formularul 230 (pentru impozitul pe salariu) depunându-l la Administrația Financiară de care aparţine până pe data de 25 mai a fiecărui an pentru impozitul din anul precedent.

Pentru a direcţiona 2% din impozitul dvs. către Clubul Rotary VARANA Focșani și pentru a sprijini acţiunile caritabile ale asociației noastre în judeţul Vrancea, primul pas este să descărcaţi FORMULARUL 230 – caseta Share de jos – buton Download (pentru impozitul pe salariu din anul precedent) completate deja cu datele asociaţiei noastre.

Completaţi datele dvs. personale pe formular (Secţiunea I. DATE DE IDENTIFICARE A CONTRIBUABILULUI). Formularul trebuie completat de mână, în două exemplare. Un exemplar va rămâne la administraţia financiară şi unul va rămâne la dvs. ca dovadă a deciziei dvs., cu numărul de înregistrare de la administraţia financiară.

Datele precompletate de noi sunt următoarele:

Denumire entitate nonprofit: ASOCIATIA CLUB ROTARY VARANA
Cod de identificare fiscala a entitatii non-profit: 24185828
Cont bancar (IBAN): RO36BTRLRONCRT0233433001 (Banca Transilvania Focsani)

După ce aţi completat formularul, îl depuneţi personal la registratura administraţiei financiare solicitând număr de înregistrare pe exemplarul care rămâne la dvs., sau prin poştă la:

Administratia Judeteana a Finantelor Publice Vrancea

B-dul Independentei nr. 24, Focsani, Vrancea

Tel : +0237 236 600, Fax : +0237 217 266

Dacă ne veţi confirma prin formularul de contact de pe siteul nostru sau prin email la adresa secretar@rotary-varana.ro că aţi depus formularul pentru direcţionarea a 2% din impozitul plătit de dvs. către Clubul Rotary VARANA Focșani, vă vom ţine la curent cu modul în care au fost utilizaţi banii direcţionaţi de dvs. din impozit către asociaţia noastră.

VĂ MULŢUMIM!

Doneaza
Prin generozitatea și atenția oamenilor ca tine, putem să realizăm în continuare proiecte care schimbă în bine multe lucruri și care pot ajuta persoanele sau cauzele care chiar au nevoie de ajutor sau sprijin.
Social media
Promovăm proiectele și acțiunile Clubului Rotary VARANA Focșani și pe:
Newsletter
Abonează-te pentru a afla ultimele știri și proiecte ale Clubului Rotary VARANA Focșani.