Tabăra RYLA “Rotary Youth Leadership Award” ediția 2017
Data: 17 Aug 2017

Prima tabără RYLA “Rotary Youth Leadership Award” organizată de Clubul Rotary VARANA Focșani în perioada 8-12 august 2017 a avut loc în Rezervația Naturală Putna–Gălăciuc, având tema “Inteligența emoțională un aspect esențial al succesului în leadership!”

Programul s-a derulat în patru etape.
În prima etapă, a avut loc inventarierea abilităților tinerilor selectați pentru a participa în tabără, cu ajutorul instrumentului de evaluare a personalității MTQ48 – Mental Toughness Questionnaire, ca punct de plecare în construirea unui plan de dezvoltare personală.

În etapa a doua, participanții au primit un raport al evaluării și îndrumări pentru creșterea capacității de concentrare, motivație și expresivitate emoțională. Etapa a treia a cuprins module de training, scurte și intensive, pentru dezvoltarea inteligenței emoționale și a competenței de leadership: Imaginea de sine, Autoconștientizarea emoțională, Angajamentul și Motivația, Expresivitatea emoțională și Relaționarea interpersonală.
Alte elemente distinctive ale programului au fost “Discuțiile și reflecțiile de final”, folosirea unui “Jurnal personal”, “Tehnica de relaxare și meditație Heartfulness”, tehnici esențiale pentru dezvoltarea autocunoașterii, creșterea capacității de atenție, concentrare și eliminarea stresului.

Programul a fost facilitat de trainer Gabriela Puskas – District Vocațional Service Chair 2017-2018 și a avut loc cu sprijinul organizatorilor: Rodica Dinuță – Asistent Guvernator 2017-2018 și Marius Ulmeteanu – Interact Service Chair Club Rotary VARANA Focșani, care a susținut în cadrul programului un modul de leadership.
La ceremonia de închidere a taberei a participat din partea Districtului 2241 România și Republica Moldova, Dragoș Predoiu – RYLA Committee Chair 2017-2018.

Din feedback-urile participanților:
“Această experiență a avut un impact pozitiv asupra mea, am învățat lucruri noi despre mine și emoțiile pe care le trăiesc.”
“O experiență unică unde am simțit că timpul meu a fost “cheltuit” într-un mod benefic și eficient pentru dezvoltarea mea”.
“A fost o experiență nouă, diferită de tot ce am făcut până acum, mi-a plăcut mult faptul că am discutat lucruri importante pentru noi, am lucrat în echipe, și ne-am ascultat unii pe alții.”

Testimoniale din partea participanților:

Doneaza
Prin generozitatea și atenția oamenilor ca tine, putem să realizăm în continuare proiecte care schimbă în bine multe lucruri și care pot ajuta persoanele sau cauzele care chiar au nevoie de ajutor sau sprijin.
Social media
Promovăm proiectele și acțiunile Clubului Rotary VARANA Focșani și pe:
Newsletter
Abonează-te pentru a afla ultimele știri și proiecte ale Clubului Rotary VARANA Focșani.