Actiunea de donatie “Marul din gradina”
Data: 6 Sep 2014

MĂRUL DIN GRĂDINĂ – ACȚIUNE AMPLĂ DE DONAȚIE REALIZATĂ DE ROTARY VARANA FOCȘANI CU SPRIJINUL VOLUNTARILOR ROTARY DIN CADRUL PROGRAMULUI “VOLUNTARI AI VIITORULUI”

În luna septembrie, Clubul Rotary Varana Focșani a fost actorul principal al unei ample acțiuni de donație, mergând pe principiul esențial “DAR DIN DAR SE FACE RAI”. Practic, pe tot parcursul zilei, voluntarii ROTARY au donat lăzi întregi de mere proaspete persoanelor nevoiașe, instituționalizate, din cadrul mai multor centre ce țin de DIRECȚIA GENERALĂ DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ ȘI PROTECȚIA COPILULUI VRANCEA, din orașele Panciu, Odobești, Focșani, Mărașești, Jariștea, Dumbrăveni, Golești.

Clubul Rotary Focșani a primit, sub formă de donație, de la Stațiunea Pomicolă de Meri de la Itești – Bacău o cantitate impresionantă de 18 tone de mere. Anul acesta a existat o supraproducție, iar ferma de la Itești, fiind parte a unui program european de ajutor social, a demarat o actiune impresionanta de donare a merelor.

Și nu oricui. Ci persoanelor nevoiașe, pentru care un măr reprezintă o oază de lumină, dulceață și bucurie. Astfel, cluburile Rotary din Bacău, Piatra Neamț și Focșani au fost solicitate pentru a ajuta la distribuția merelor în județele din care provin.

O adevărată provocare. Clubul focșănean nu a stat pe gânduri și alături de voluntari a împărțit, într-o primă etapă, peste 11 tone de mere, copiilor și oamenilor care au găsit în aceste mere ceva mai mult decât vedem noi. Au descoperit că cineva se gândește la ei!

IATĂ CE AFIRMĂ ELENA STOICA, PREȘEDINTE ROTARY, MANDAT 2014-2015

“ Mare bucurie am realizat! Nu credeam vreodată că poți face atât de mult bine cu niște mere. Am citit împlinirea în ochii celor ce nu vedeau merele ca pe niște simple mere, ci mai mult ca niște dovezi că cineva s-a gândit la ei. Voluntarii ne-au fost din nou alături. Încă o dovadă care demonstrează că fiind uniți, putem ajuta, putem face, prin gesturi mărunte, fapte mărețe! “

Ulterior, in cea de a doua zi de campanie maraton, s-au donat mere către Spitalul Militar Focșani, către Spitalul Județean Focșani, Căminul de bătrâni Focșani, dar și către copii cu probleme sociale din cadrul liceului Pedagogic Focșani.

De asemenea, Primăria Popești a primit peste 600 de kg de mere pe care le va împărți familiilor defavorizate dar și unor copii, victime ale violenței domestice, ce fac parte dintr-un program supravegheat de UNICEF.

Totodată , Clubul Rotary Varana Focșani a venit cu ideea unui alt proiect in cadrul acestei campanii. Pentru ca vorbim de o cantitate de mere importantă, clubul a hotărât să doneze fructe acelor familii care au venit scăzut și un singur întreținător de familie, dar și femeilor cu posibilități materiale reduse, care lucrează în diferite colective din Focșani și Panciu.

Doneaza
Prin generozitatea și atenția oamenilor ca tine, putem să realizăm în continuare proiecte care schimbă în bine multe lucruri și care pot ajuta persoanele sau cauzele care chiar au nevoie de ajutor sau sprijin.
Social media
Promovăm proiectele și acțiunile Clubului Rotary VARANA Focșani și pe:
Newsletter
Abonează-te pentru a afla ultimele știri și proiecte ale Clubului Rotary VARANA Focșani.