Matematica a devenit accesibilă elevilor nevăzători!
Data: 4 Jul 2017

Și asta datorită unui alt important proiect realizat de Clubul Rotary VARANA Focșani care, cu ocazia Balului de Caritate ”PUNE SOARE ÎN MĂRȚIȘOARE!” din martie 2017, și-a propus translatarea și imprimarea în sistem Braille a manualelor de matematică pentru clasele 0-V pentru elevii nevăzători.

Luni, 3 iulie ora 17:30, a avut loc prezentarea primului manual digital de matematică accesibilizat, în format audio și format Braille, pentru elevii nevăzători. Cu același prilej a fost prezentat și manualul de clasa a V-a accesibilizat în format daisy audio și daisy text cu ajutorul noului limbaj de transcriere a formulelor matematice pentru nevăzători. Demonstrațiile practice au dovedit că un nevăzător se poate descurca în aceste manuale la fel de bine ca un elev cu vedere.

Anul rotarian 2016-2017 a fost anul educației, iar Clubul Rotary VARANA Focșani s-a dedicat acestui proiect special prin care vor fi accesibilizate primele 4 manuale utilizate în școală de către elevii nevăzători.

Doneaza
Prin generozitatea și atenția oamenilor ca tine, putem să realizăm în continuare proiecte care schimbă în bine multe lucruri și care pot ajuta persoanele sau cauzele care chiar au nevoie de ajutor sau sprijin.
Social media
Promovăm proiectele și acțiunile Clubului Rotary VARANA Focșani și pe:
Newsletter
Abonează-te pentru a afla ultimele știri și proiecte ale Clubului Rotary VARANA Focșani.