Salvati inima unui copil
Data: 23 Jun 2011

Malformaţiile cardiace congenitale reprezintă 60-70% din totalul afecţiunilor la copil. În fiecare an se înregistrează până la 1500 de astfel de cazuri noi care au un impact sever asupra stării de sănătate şi organismului unui copil. Acest motiv a încurajat organizaţia Rotary să ajute copiii cu astfel de probleme şi astfel s-a demarat proiectul ”Salvaţi inima unui copil”, iniţiat de Magda Iorga prin Clubul Rotary Iaşi. Prin acest nou şi ambiţios proiect se fac demersurile necesare şi se suportă cheltuielile de cazare şi transport pentru copiii bolnavi care trebuie să fie operaţi în Israel, acţiunea fiind susţinută de Fundaţia „Save a Child´s Heart” din Israel şi de Clubul Rotary Iaşi.

Într-o primă etapă a proiectului au fost selectaţi 15 copii cu malformaţii cardiace severe din Iaşi şi din judeţele învecinate, dintre care şapte au fost operaţi la Tel Aviv, trei dintre copii fiind trecuţi pe lista de urgenţă.

Clubul Rotary VARANA din Focşani s-a implicat cu inima deschisă în acest proiect, alături de Clubul Rotary Iaşi şi Fundaţia „Save a Child´s Heart” şi a oferit ajutor material pentru doi dintre copiii care suferă de aceste grave probleme cardiace congenitale. Rotary VARANA a acoperit cheltuielile de cazare şi transport ale celor doi copii şi ale însoţitorilor acestora, costul asigurat pentru fiecare copil în parte fiind de 1000$, operaţiile fiind realizate în clinica din Israel.

Cu speranţa că acest sprijin va schimba în bine inima şi viaţa copiilor, Clubul Rotary VARANA este alături de acţiunile umanitare rotariene, cu implicare şi dăruire.

Doneaza
Prin generozitatea și atenția oamenilor ca tine, putem să realizăm în continuare proiecte care schimbă în bine multe lucruri și care pot ajuta persoanele sau cauzele care chiar au nevoie de ajutor sau sprijin.
Social media
Promovăm proiectele și acțiunile Clubului Rotary VARANA Focșani și pe:
Newsletter
Abonează-te pentru a afla ultimele știri și proiecte ale Clubului Rotary VARANA Focșani.