Iulie 2014: Tabara pentru zece tineri premianti si olimpici
Data: 6 Feb 2015

ROTARY VARANA FOCSANI A OFERIT O RAZA DE SPERANTA SI UN ZAMBET DE COPILARIE TINERILOR CU REZULTATE EXCEPTIONALE LA INVATATURA, DAR CU POSIBILITATI FINANCIARE MODESTE !

ROTARY CLUB VARANA FOCSANI, a trimis in tabara, in luna iulie 2014, pentru 10 zile, la Eforie Sud, 10 tineri cu rezultate exceptionale la invatatura, premianti si olimpici, dar care au o situatie materiala modesta, nereusind, in alta forma, sa aiba parte de o vacanta .

Astfel, proiectul si-a propus sa ii inspire pe cei mici, sa le ofere o raza de speranta si un motiv pentru a zambi intr-o copilarie in care izbutesc sa stea in fata, sa faca performanta, desi viata le ofera incercari multiple.

Programul se doreste a fi unul pe termen lung, Rotary dorind astfel sa investeasca implicare, bunavointa in performanta, transformand aceasta tabara intr-un proiect traditional, ce an de an, va trimite tinerii speciali in tabere de recreere si instruire.
Acest program a fost initiat in timpul mandatului past pressident Dorin Modreanu si a secretarei clubului Carmen Ion, cea care s-a implicat in organizare, in identificare si in stabilirea tuturor punctelor esentiale ce trebuiau luate in seama pentru finalizarea acestui proiect.

Cei 10 tineri au pornit in aventura organizata de Rotary, alaturi de doamna profesor Lenuta Dima, cea care se va ocupa de ei timp de 10 zile, organizand jocuri de instruire, de formare individuala, dezvoltare personala, precum si tot soiul de activitati de delectare, menite sa-i stimuleze in a continua drumul frumos pe care au inceput, un drum ce poate schimba.
La plecare, clubul Rotary le-a oferit celor mici, cadouri unice, printre care tricouri si sepcute, concepute, cu drag, de membri Bernard Cheere si Monica Kenderes.

Ulterior, ROXANA GHEORGHE, unul dintre elevi participanti in tabara, a transmis o scrisoare deschisa clubului :
Multumiri Clubului Rotary
Vreau sa multumesc din tot sufletul Clubului Rotary pentru experienta ce mi-a oferit-o prin aceasta tabara. Pentru mine, nu a fost doar o simpla tabara. Club Rotary mi-a oferit sansa de a socializa, de a cunoaste persoane noi, de a ma imprieteni, de a lucra in echipa si de a trai dupa anumite standarde. Club Rotary a oferit momente de bucurie mie si colegilor mei pe care nu le vom uita. Nu numai, dar Club Rotary, mi-a schimbat viata! Fiind pentru prima oara intr-o tabara, a fost cu totul ceva nou si diferit. Traind cu un grup de persoane straine, din primul moment, m-a facut sa imi schimb parerea despre viata si despre oameni. O saptamana a insemnat mult, in care am facut fel de fel de activitati total diferite de ceea ce faceam acasa.
Club Rotary mi-a oferit sansa de a vedea marea, litoralul, pescarusii, nisipul! Iar asta a fost una din dorintele mele, pentru ca… cine nu si-ar dori sa vada marea? Sa simta razele soarelui arzator pe propria piele, iar nisipul fierbinte printre degetele de la picioare. Briza marii, apusul soarelui, rasaritul!
Din aceasta tabara am invatat ca nu iti trebuie neaparat tehnologie ca televizorul, calculatorul ca sa te distrezi, ci prieteni si timp, unele dintre cele mai valoroase lucruri! Nici nu imi treceau prin cap aparatele ,,smart’’ pentru ca aveam ce face toata ziua.
Din prima zi, mi-am facut deja prieteni. Acum, peste doua saptamani, noi suntem cei mai buni prieteni si tinem unii la altii. In concluzie,
Club Rotary nu numai ca ne-a implinit dorinta, dar a si legat prietenii.
Stiu ca nu este usor sa oferi la zece copii, o saptamana intreaga, asigurand transportul, cazarea si masa intr-un loc deosebit. In plus, Club Rotary merita toate cuvintele de lauda existente si toate multumirile pentru cat de minunati sunt oamenii din acest club, care ne-au ajutat si ne-au oferit totul ca noi sa ne simtim grozav!
Vreau sa multumesc din nou, Clubului Rotary pentru tot. Mai ales pentru tricourile si sapcile colorate culoarea avand “gustul de portocala”, pe care le-am purtat cu cea mai mare mandrie oriunde eram. Multumesc, Club Rotary, pentru aceasta vacanta perfecta! “ – Roxana Gheorghe

Doneaza
Prin generozitatea și atenția oamenilor ca tine, putem să realizăm în continuare proiecte care schimbă în bine multe lucruri și care pot ajuta persoanele sau cauzele care chiar au nevoie de ajutor sau sprijin.
Social media
Promovăm proiectele și acțiunile Clubului Rotary VARANA Focșani și pe:
Newsletter
Abonează-te pentru a afla ultimele știri și proiecte ale Clubului Rotary VARANA Focșani.