Inaugurare camera senzorială Centrul ”Elena Doamna”
Data: 26 May 2017

Clubul Rotary VARANA Focșani a finalizat unul dintre cele mai importante și mai speciale proiecte destinate domeniului educației și anume dotarea completă a camerei senzoriale destinate copiilor cu autism de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă ”Elena Doamna” din Focșani.

Ideea proiectului a pornit de la nevoia de a acorda un sprijin copiilor mai puțin norocoși, care au nevoie de obiecte speciale ca să înțeleagă cum anume ar trebui să simtă forma unui obiect sau cum ar trebui să perceapă un sunet sau o rază de lumină. Este vorba despre copiii cu autism care, deși poartă pe viață acest handicap, sunt copii normali ce merită să trăiască și să simtă tot ceea ce este în jurul lor.

Proiectul s-a derulat în mai multe etape, prima fiind strângerea de fonduri la tradiționalul Bal de Caritate organizat de Rotary VARANA Focșani pe data de 4 Martie 2017, bal la care au participat oameni cu inima mare, dornici să se alăture acestui demers umanitar, special prin cauza sa. Le mulțumim încă o dată și pe această cale!

Cu fondurile colectate au fost achiziționate toate echipamentele necesare dotării camerei senzoriale din Centrul ”Elena Doamna”. Aceste echipamente sunt foarte importante pentru că stimulează dezvoltarea senzorială (auz, văz, gust, miros și atingere), coordonarea ocul-motorie, cauză-efect, dezvoltarea limbajului, controlul asupra mediului și relaxarea, fiind un mediu în care activitățile stimulative și experiențele sunt utilizate pentru a crește conștiența și comportamentele pozitive ale copiilor. Camera este amenajată pe centre senzoriale și e destinată terapiei individuale, în echipe de unu la unu (un profesor si un copil).

Pe data de 26 Mai 2016, în prezența membrilor Clubului Rotary VARANA, a colectivului Centrului ”Elena Doamna” și a reprezentaților instituțiilor publice care au agreat proiectul a avut loc inaugurarea acestei camere multisenzoriale de care vor beneficia copiii cu deficiențe senzoriale severe sau cu probleme neurologice, copii cu dificultăți perceptuale sau disfuncții de integrare senzorială, care urmează programe de recuperare și reabilitare.

Începând de la această dată, copiii cu deficiențe vor avea un nou ajutor în tratamentul lor, timpul petrecut în camera senzorială crescându-le concentrarea, vigilența, liniștea și conștiența generală asupra lumii înconjurătoare.

Clubul Rotary VARANA mulțumește tuturor celor care au sprijinit acest proiect și cred în continuare în demersuri și cauze destinate educației.

În presă despre proiect: Ziarul de Vrancea, Monitorul de Vrancea, Jurnal de Vrancea, Vrancea24, Adevarul.

Doneaza
Prin generozitatea și atenția oamenilor ca tine, putem să realizăm în continuare proiecte care schimbă în bine multe lucruri și care pot ajuta persoanele sau cauzele care chiar au nevoie de ajutor sau sprijin.
Social media
Promovăm proiectele și acțiunile Clubului Rotary VARANA Focșani și pe:
Newsletter
Abonează-te pentru a afla ultimele știri și proiecte ale Clubului Rotary VARANA Focșani.