Chartarea INTERACT – clubul micilor rotarieni din Vrancea
Data: 9 Jun 2015

Copiii cu inițiativă din Vrancea au începând din 9 iunie 2015, un Club prin care își pot realiza activitățile, prin care își pot descoperi abilitățile de conducături sau organizatori, în care își pot face prieteni noi, se pot implica în acțiuni umanitare dar, cel mai important, pot sa facă diferența. Acest Club este INTERACT, care a luat naștere sub supravegherea seniorilor de la Clubul Rotary VARANA Focșani.

Clubul INTERACT are menirea de a se implica și de ajuta comunitatea din județul Vrancea și este format de copii cu vârste între 12 și 18 ani, fiind condus în acest an de Giulia Nazarie, elevă în clasa a X-a a Colegiului Naţional “Unirea” din Focşani.

Ideea organizării unui club al micilor rotarieni a venit în urma cu doi ani, la inițiativa lui Marius Ulmeteanu, unul dintre membrii Clubului Rotary VARANA Focșani, care a apreciat inițiativele copiilor dornici să realizeze lucruri frumoase și utile pentru membrii comunității noastre. Între timp, unii dintre copiii cu care a început proiectul au împlinit 18 ani şi astăzi fac parte din RotarAct, un alt club Rotary VARANA Focșani care a fost înregistrat acum mai puţin de o lună.

Evenimentul a fost organizat de echipa seniorilor de la Rotary VARANA Focșani și a fost onorat de invitați de la cluburile Rotary din Brăila, Vaslui și de prezenţa asistentului zonal de guvernator al Districtului 2241 Romania şi Republica Moldova, Vasilică Popa.

La momentul festiv al chartararii tuturor membrilor INTERACT au participat și părinții copiilor, mândri de atitudinea deschisă a acestora, iar Elena Stoica, preşedinta în exerciţiu a Clubului Rotary VARANA Focșani a declarat despre INTERACT că : “Este un club care va reuşi să adune copii dornici să facă lucruri frumoase, pentru că e atât de frumos să serveşti mai presus de tine comunitatea din care faci parte”.

INTERACT este format din 25 de copii ambițioși și întreprinzători care și-au propus obiective îndrăznețe, cum ar fi sprijinirea copiilor talentati, creşterea nivelului sănătăţii, promovarea culturii, a sportului şi a valorilor fundamentale ale societăţii, dar şi îmbunătăţitea calităţii mediului înconjurător. În prezent, peste 200.000 tineri din întreaga lume fac parte din marea comunitate a cluburilor INTERACT.

Doneaza
Prin generozitatea și atenția oamenilor ca tine, putem să realizăm în continuare proiecte care schimbă în bine multe lucruri și care pot ajuta persoanele sau cauzele care chiar au nevoie de ajutor sau sprijin.
Social media
Promovăm proiectele și acțiunile Clubului Rotary VARANA Focșani și pe:
Newsletter
Abonează-te pentru a afla ultimele știri și proiecte ale Clubului Rotary VARANA Focșani.