Actiunea de voluntariat “Zambete pentru batrani”
Data: 6 Aug 2014

ACTIUNE AMPLA DE VOLUNTARIAT “ ZAMBETE PENTRU BATRANI “ ORGANIZATA DE ROTARY CLUB VARANA FOCSANI 

Programul “ VOLUNTARI AI VIITORULUI “ a mers mai departe. Acesta își propune stimularea și dinamizarea activităților de voluntariat, oferind doritorilor șansa de a se face utili societății, fiind un apel la umanitate si la fapte bune, demne

Asa se face ca, in luna august a anului 2014, la caminul de batrani “ O NOUA SANSA “ din Marasesti, proiectul a continuat, ROTARY FOCSANI organizand o actiune de voluntariat la care au participat persoane ce au fost incluse in randul voluntarilor ce vor sustine toate cauzele si initiativele promovate de Rotary Focsani.

Batranii au beneficiat de ajutorul voluntarilor, care au reusit, in cateva ore, sa faca curatenie in toata unitatea, sa tunda iarba, sa instaleze electronicele oferite ca donatie, sa aranjeze masa, sa faca mancare, sa discute cu varstnicii si sa puna bazele a ceea ce va fi in viitor, biblioteca lor.

Beneficiarii acestui ajutor au primit din partea ROTARY si o masa festiva, acolo unde au vizionat si un program artistic, unde au mancat delicatese si unde au cunoscut ce inseamna sa ai parte de o dupamiaza cu zambet cat pentru o vesnicie. Totodata, voluntarii ROTARY, au igienizat intregul corp de clădire în care se află saloanele bolnavilor invalizi , precum si grupurile sanitare , dar si gradina aferenta.

„Intenția noastră este să reușim să transmitem la câți mai mulți oameni de bine dorința de a face câte ceva. Nu trebuie bani mulți, trebuie doar să trezești, cumva, sentimentul că, prin voluntariat, se pot face multe lucruri frumoase. ” a subliniat ELENA STOICA, presedinta clubului, mandat 2014-2015

Tot atunci, ROTARY VARANA FOCSANI a pus bazele “ CLUBULUI SPERANTEI “.

Dupa ce voluntarii le-au facut batranilor curatenie, au amenajat gradina, au facut mancare, le-au adus jocuri, dvd-uri, carti si o multime de alte surprize, acestia nu s-au odihnit si impreuna cu membri ROTARY au inaugurat “ CLUBULUI SPERANTEI “ pentru cei 38 de batrani institutionalizati ce isi duc traiul de pe o clipa pe alta la fostul spital din Marasesti.

Astfel, in clubul ce va sustinut de catre ROTARY VARANA FOCSANI pe termen lung, varstnicii vor avea la dispoziție un televizor LCD, frigidere, sala de mese, cuptor cu microunde,  un dvd player, jocuri de table și șah, precum și o bibliotecă dotată cu mai multe cărți.

https://www.youtube.com/watch?v=d3ZQJXFFfBQ

 

Doneaza
Prin generozitatea și atenția oamenilor ca tine, putem să realizăm în continuare proiecte care schimbă în bine multe lucruri și care pot ajuta persoanele sau cauzele care chiar au nevoie de ajutor sau sprijin.
Social media
Promovăm proiectele și acțiunile Clubului Rotary VARANA Focșani și pe:
Newsletter
Abonează-te pentru a afla ultimele știri și proiecte ale Clubului Rotary VARANA Focșani.