Rotary VARANA a organizat “Promenada inimilor”
Data: 28 Sep 2014

PROMENADA INIMILOR – ARATA-I INIMII CE POTI ! – FOCSANI, 28 SEPTEMBRIE – ROTARY VARANA FOCȘANI

Duminică, 28 septembrie 2014, de la ora 16.00, Focșaniul a devenit o singură inimă. Una care s-a mișcat pentru o sănătate mai bună. Astfel, toți focșăneni s-au alăturat evenimentului “ PROMENADA INIMILOR “. Și în număr mare, peste 3000 de oameni au participat la crosul cu denumire de plimbare pe un traseu special amenajat, care a devenit permanent.

Sub îndemnul „Dă un impuls sănătăţii. Arată-i inimii ce poţi!”, evenimentul a avut ca obiectiv încurajarea persoanelor de toate varstele să facă mişcare pentru o inimă sănătoasă şi o viaţă activă..

Evenimentul este organizat în premieră la Focşani, după ce, în ultimii ani, acesta a devenit o tradiţie în mari capitale europene, fiind preluat cu rapid şi în România. „Focşaniul nostru devine astăzi o inimă mare. Eu ştiu despre mine, că prin inimă îmi extrag toate resursele mele interioare. Iubesc, trăiesc, fac lucruri avand inima aproape. Nu mi-am pus foarte des întrebarea: «Ce fac cu inima mea?» Ea îmi oferă atatea şi-atatea bucurii. Eu cu ce o răsplătesc? Şi atunci mi-am dat seama că de fapt, avem nevoie de atat de puţin pentru a ne face inima să mişte, să vibreze cu noi şi să ne ofere impulsuri pentru mai departe, căci inima mea e totul.

De aici am plecat. De la ideea că trebuie să-i arătăm inimii că putem. De ce? Cum? Ei bine, ca inima noastră să fie sănătoasă trebuie să facem mişcare! Asta înseamnă «Promenada inimilor»! A face mişcare nu este un moft, nu e un trend, ci este o atitudine, o măsură de prevenţie pentru afecţiunile ce pot apărea dacă nu ne punem picioarele şi restul în funcţiune, nu o luăm la fugă, ci pur şi simplu ne plimbăm”, a fost mesajul transmis de Elena Stoica, preşedinta clubului Rotary Varana Focşani.

În premieră, am încercat să aducem mișcarea în stradă. Incepand cu ora 16.00, participanţii care s-au adunat in Piata Unirii au putut urmari mai mult activitati sportive oferite de cluburile sportive din municipiu, cluburi care sunt sprijinite de ROTARY FOCSANI in cadrul programelor pentru sustinerea performantei.

S-au făcut demonstraţii de tenis de camp, lecţii de box şi de judo, culturism, baschet, taekwondo, karate sau gimnastică, in timp ce elevi-voluntari au realizat cu măiestrie desene pe faţa micilor participanti. Voluntarii de la Crucea Roşie au dat lecţii de prim ajutor; de asemenea, cei prezenţi şi-au putut controla tensiunea arteriala, totul pentru a încuraja un stil de viaţă sănătos şi echilibrat, în care sportul să fie prezent. Tot in piata au fost instalate si corturi pentru donarea de sange, intr-un centru de transfuzie.

După cei 3000 de paşi de pe “Promenada Inimilor”, vrancenii care s-au aflat în Piaţa Unirii au avut ocazia de a-şi delecta privirile cu cateva momente de “mişcare” deosebite: kangoo jumps, zumba şi super jumps la trambuline, step-aerobic si reprezentaţii de dans sportiv, una de dans clasic (tango, vals etc) şi alta pe ritmuri latino.

Evenimentul a fost rodul colaborării dintre mai multe instituţii, realizarea apartinand Clubului Rotary Varana Focşani care a fost sprijinit de Primaria Focşani. Clubul Rotary a sprijinit evenimentul cu voluntari care fac parte din programul „Voluntari ai viitorului”, program care îşi propune stimularea şi dinamizarea activitaţilor de voluntariat.

 

Doneaza
Prin generozitatea și atenția oamenilor ca tine, putem să realizăm în continuare proiecte care schimbă în bine multe lucruri și care pot ajuta persoanele sau cauzele care chiar au nevoie de ajutor sau sprijin.
Social media
Promovăm proiectele și acțiunile Clubului Rotary VARANA Focșani și pe:
Newsletter
Abonează-te pentru a afla ultimele știri și proiecte ale Clubului Rotary VARANA Focșani.