Rotary VARANA alaturi de Homemade Cinema
Data: 27 Apr 2014

Un alt proiect interesant la care clubul Rotary VARANA si-a a adus sprijinul  a fost “Homemade Cinema”, proiect dezvoltat de Asociatia A-maze Me si Consiliul Local al Tinerilor Focsani in perioada 7 – 27 aprilie, la Focsani.

Homemade Cinema a constat, in prima parte, intr-o serie de 5 ateliere tematice sustinute de profesionisti din domeniul cinematografiei la care au avut ocazia de a participa 21 de liceeni din Focsanu, asigurand astfel contactul elevilor cu industria cinematografica si realitatile acesteia. Cea de-a doua parte a proiectului a fost reprezentata de un concurs de film ai caror participanti au fost liceenii implicati in ateliere, care au avut ca tema realizarea unui film de maximum 5 minute aplicand cunostintele acumulate pe perioada atelierelor.

Proiectul Homemade Cinema a venit ca o necesitate pentru tinerii din Focsani, oras care la ora actuala nu are contact direct cu arta cinematografica, avand o limitare a resurselor utile pentru educatia publicului tanar in acest domeniu. Rotary VARANA Focsani s-a implicat in acest proiect cu obiectivul de a dezvolta in randul liceenilor focsaneni un nucleu destinat promovarii artei cinematografice.

Alaturi de organizatori, specialistii din domeniul care au participat la proiect au fost: scenaristul Paul Petrache, regizorul Matei Lucaci-Grumberg, Adi Tudose, realizator de imagine de film, și Alex Lungu, specialist în montaj și sunet. Dupa incheierea workshop-urilor, sub atenta indrumare a trainerilor, participantii au realizat primele lor filme pentru concurs. Premiile in valoare de 4.000 lei, reprezentand contravaloarea unor tablete pentru fiecare membru al echipei castigatoare, cat si manuale de perfectionare in domeniul artei cinematografice au fost oferite de Clubul Rotary VARANA Focsani pentru ceilalti participanti la acest proiect.

Pelicula „The Dealer”, realizata de Tatiana Onofrei, de la Liceul Pedagogic „Spiru Haret”, Gabriel Sandovici, de la Colegiul National „Unirea”, Fanel Ciuta, de la Colegiul National „Al. I. Cuza” si Aurel Stefan, de la Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau”, din Focsani, a fost rasplatita cu marele premiu in cadrul Galei Homemade Cinema.

 

 

 

Doneaza
Prin generozitatea și atenția oamenilor ca tine, putem să realizăm în continuare proiecte care schimbă în bine multe lucruri și care pot ajuta persoanele sau cauzele care chiar au nevoie de ajutor sau sprijin.
Social media
Promovăm proiectele și acțiunile Clubului Rotary VARANA Focșani și pe:
Newsletter
Abonează-te pentru a afla ultimele știri și proiecte ale Clubului Rotary VARANA Focșani.