22-26.08.2014: Rotary VARANA alaturi de Corul “Cantabile”
Data: 6 Feb 2015

CORUL “CANTABILE“ NE ARATA CA ARTA NU ARE LIMITE! ROTARY VARANA FOCSANI LE ESTE ALATURI!

ROTARY FOCSANI si-a propus in 2014 sa fie alaturi de tinerele talente, in orice maniera, ajutand la formularea performantei de catre cei ce sunt indreptatiti, prin talent si valoare, sa faca asta.
Este si cazul GRUPULUI CORAL “ CANTABILE “ din Panciu, un grup de succes, infiintat in urma cu zece ani, parte a Asociatiei Naționale Corale din România. În perioada 22 – 26 august, grupul a participat la FESTIVALUL-CONCURS INTERNATIONAL DE MUZICA CORALA, desfasurat in acest an in OHRID – MACEDONIA.

Condusi de profesorul devotat, Andrei Igor Manovici, de la Liceul Teoretic „ Ioan Slavici ” din Panciu, membri grupului au fost sustinuti in aceasta deplasare de catre ROTARY FOCSANI si Primaria Orasului Panciu, prin amabilitatea primarului Iulian Nica.
Proiectul ce a vizat CORUL „ CANTABILE ” face parte din programul vocational „ ARTA FARA LIMITE – PERFORMANTA IN ARTA ”, la sectiunea „ CEI DE AZI, CEI DE MAINE ”. Asta pentru ca, de 10 ani, corul din Panciu face ca arta sa nu cunoasca limite, sa se impuna si sa devina o valoare in arta pe care o savarsesc cu atata daruire si pasiune.

Iar pasiune in a face lucruri marete a venit si din partea clubului ROTARY care nu doar ca a sustinut financiar deplasarea, dar a contribuit si la partea vizuala, la felul in care tinerii s-au prezentat pe scena in Macedonia.

Astfel, tinutele vestimentare de scena ale artistilor din cor, au fost realizate prin contributia ROTARY, in regim de voluntariat. Materialele, atent alese, au fost donate de cateva fabrici de confectii din zona Vrancea, iar executia acestora a fost realizata de doua pensionare si cateva mamici, care s-au bucurat sa poata fi parte a povestii in care arta si talentul sunt cele mai importante.
De asemenea, ROTARY le-a oferit copiilor, tricouri imprimate cu insemnele ROTARY, pentru a le purta noroc, steagul Romaniei, pentru a face simtita prezenta spatiului mirific pe care il reprezinta cu cinste, dar si tricouri cu denumirea corului. Toate acestea au fost realizate, tot in regim de voluntariat, sub forma unor donatii, de catre PROXIMA MODA si imprimate de MAGIC COLLOUR. Clubul Rotary le multumeste tuturor pentru promptitudine si pentru deschiderea manifestata.

În Macedonia, corul a luat doua premii importante in numele Romaniei. Cantabile” a reusit sa-si isi adauge in palmares Premiul II al „Ohrid Choir Festival 2014” precum și Premiul special al juriului pentru interpretarea unei melodii în limba macedoneana.

Prin aceste premii, grupul a demonstrat ca munca lor, din cei zece ani de existenta este meritorie, ca valoarea nu intra in discutie si ca performanta este o forma de arta la randul ei, atunci cand nu are limite si cand este ajutata.
Iar daca Rotary Varana Focsani a avut un aport, prin sprijinul financiar, prin asigurarea vestimentatiei si a materialelor promotionale, nu putem fi decat multumiti ca programul nostru vocational da eternitatii, valorile si modelele de maine.

In continuare va prezentam scrisoarea transmisa de catre profesorul Andrei Igor Manovici :

„Este pentru prima dată când Corul de cameră CANTABILE a participat la o competiție internațională de notorietate: Ohrid Choir Festival – 2014, 21-25 august, Macedonia.
Bucuria de a fi fost apreciat și răsplătit cu două premii – Premiul II acordat de juriul competiției și Premiul Fundației Tomislav Zografski pentru interpretarea compoziției macedonene Давај ме мила мамо – compozitor Tomislav Zografski a fost în prealabil pregătită de dragostea și generozitatea tuturor celor care ne-au încurajat și ne-au oferit sprijininul necondiționat pentru a face cu putință participarea la acest eveniment din lumea muzicii corale.

În numele grupului coral adresez mulțumiri Clubului ROTARY – Focșani și doamnei Elena STOICA pentru suportul financiar consistent dirijat către tot ceea ce a presupus această participare.
Mulțumim pentru ținutele care ne-au făcut să strălucim pe scenă și să fim îndrăgiți!”

Totodata, in semn de multumire, primarul Panciului Iulian Nica și Elena Stoica au primit, din partea membrilor Grupului Coral „Cantabile”, placheta festivalului, o mapa cu diplomele obtinute la „Ohrid Choir Festival 2014”, precum si un album foto realizat in cadrul concursului.

Doneaza
Prin generozitatea și atenția oamenilor ca tine, putem să realizăm în continuare proiecte care schimbă în bine multe lucruri și care pot ajuta persoanele sau cauzele care chiar au nevoie de ajutor sau sprijin.
Social media
Promovăm proiectele și acțiunile Clubului Rotary VARANA Focșani și pe:
Newsletter
Abonează-te pentru a afla ultimele știri și proiecte ale Clubului Rotary VARANA Focșani.