O casă nouă pentru Mărioara!
Data: 18 Nov 2012

Membrii Clubului Rotary VARANA Focșani au finalizat azi proiectul “Solidaritatea Rotary, Vrancea 2012”. Acest proiect a reprezentat răspunsul de solidaritate a cluburilor Rotary din România față de încercarea grea la care au fost supuse comunitățile din județul nostru în iarna grea din acest an.

Proiectul a avut două etape de desfășurare: distribuția de alimente în comunele Chiojdeni și Sihlea, donate de cluburile Rotary din Bacău, Onești și Focșani, iar a doua etapă a fost strangerea de fonduri pentru a ajuta material aceste zone devastate de iarnă, fonduri donate de cluburile Rotary Club Cetățuie și Samvs Cluj, Rotary Club Dej, Rotary Club Gherla, Rotary Club Continental București, Rotary Club Alexandria și Rotary Club Bârlad.

Din multitudinea de oameni afectați de iarna grea, Clubul Rotary VARANA s-a concentrat asupra unui caz social deosebit, căruia prin acțiunile sale i-a redat încrederea în oameni. Acest caz social a căpătat pentru Rotary VARANA un nume, Ștefănică Mărioara, care acum poate uita momentele neplăcute ale acestei ierni, zăpada, incendiul, singurătatea și acum se poate gândi cu speranță la viitor.

În iarna grea ce a trecut, femeia a locuit într-o cameră care nu avea nici măcar acoperiş, asta după ce casa sa a trecut printr-un incendiu cumplit care i-a ucis mama, iar pentru ca soarta tristă a Mărioarei să fie completă, la doar o lună de la tragicul eveniment s-a stins, de inimă rea, și tatăl său. O poveste dureroasă și tristă a acestei femei de 42 de ani din comuna Sihlea, i-a impresionat pe rotarienii din Focșani, care au decis să o ajute să aibă măcar o casă în care să locuiască omeneşte. Clubul VARANA i-au ridicat Mărioarei o casă nouă, pe care au mobilat-o și au dotat-o cu o sobă, astfel încât femeia să nu mai sufere de frig în această iarnă. Pentru Mărioara Ştefănică ziua de ieri, când a primit noua casă, va rămâne ca o a doua zi de naştere, pentru că este, practic, ziua care i-a redat viaţa.

Clubul Rotary VARANA mulțumește pentru sprijinul altor Cluburi Rotary din ţară și celor care au facut posibila finalizarea acestui proiect minor pentru club, dar inestimabil pentru cei sinistrați.

Despre acest proiect in presa:

Ziarul de Vrancea, Monitorul de Vrancea, Ziarul de Iasi, Ziare pe net, Sansa vranceana, Realitatea

Doneaza
Prin generozitatea și atenția oamenilor ca tine, putem să realizăm în continuare proiecte care schimbă în bine multe lucruri și care pot ajuta persoanele sau cauzele care chiar au nevoie de ajutor sau sprijin.
Social media
Promovăm proiectele și acțiunile Clubului Rotary VARANA Focșani și pe:
Newsletter
Abonează-te pentru a afla ultimele știri și proiecte ale Clubului Rotary VARANA Focșani.