Trupa de teatru “PROTHA” sustinuta de Rotary VARANA
Data: 7 Sep 2015

TRUPA DE TEATRU “ PROTHA “ DIN PANCIU SUSTINUTA DE ROTARY VARANA FOCSANI!

Trupa de teatru “ PROTHA “ din Panciu, care face performanta, reuseste sa se impuna in peisajul teatrului romanesc ca un fenomen de talent si determinare si care, cu pasi siguri, devine unul dintre cele mai apreciate si solicitate cluburi de teatru independent din tara.
Dovada stau solicitarile acestora de a participa, in toata tara, la numeroase festivaluri de renume. In 2013, tineri au fost prezenti cu spectacolele lor, realizate cu profesionalism si implicare, la 12 festivaluri si o tabara.

Astfel, în perioada 1–7.09.2014, „ PROTHA ” a participat la cea de a IV-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru pentru Tineret „Grigore Vasiliu Birlic” de la Fălticeni cu spectacolul “Mecanica inimii” după Mathias Malzieu în regia lui Cătălin Sfîrloagă. Spectacolului i-a fost acordat Marele Premiu al festivalului de către juriul festivalului
Juriul i-a mai acordat lui Cosmin Alexandru Dumitru premiul pentru interpretare rol secundar. Iris Tiron si Cristi Conache au fost nominalizați la interpretare rol principal feminin și rol secunar masculin. La secțiunea poezie s-a acordat lui Cosmin Alexandru Dumitru premiul I-îi și lui Iris Tiron premiul al II-lea. Iar la secțiunea monolog s-a acordat lui Cristi Conache premiul al II-lea.

Trupa Protha a fost recompensată cu Marele Premiu al festivalului și la ediția precedentă a festivalului, participand la festival inca de la prima editie, din 2010. De asemenea, tinerii au avut parte si de o intalnire spectaculoasa si plina de inspiratie, cu doamna teatrului romanesc, DRAGA OLTEANU MATEI.

ROTARY VARANA FOCSANI sustine performanta in arta. Si implicit, trupa de teatru “ PROTHA “, un proiect pentru care “ ARTA NU ARE LIMITE “. Astfel, ei devin parte a programului vocational lansat de ROTARY.
De asemenea, ROTARY a fost alaturi de trupa “ PROTHA “ inca de la inceput, aratand astfel ca implicarea clubului in proiecte culturale este benefica si poate naste performanta. Pana la urma, acesta este si unul dintre scopurile principale. Acela de a sesiza abilitatile si de a le incuraja pentru a straluci.

“ Trupa “ PROTHA “ e un fenomen. Iar noi, ROTARY, am vazut asta de la inceput, tocmai de aceea i-am sprijinit intr-o faza importanta a evolutiei lor. Este important sa descoperi la timp talentul, sa investesti in el, sa creezi “ ARTA FARA LIMITE “ si apoi sa te bucuri de marirea celor pe care i-ai ajutat.
Asta a facut ROTARY. Iar performantele trupei ne fac sa fim impliniti ca am putut cladi un pas din drumul lung si plin de succes al acestei trupe de teatru exceptionale, pe care o vom sustine si in viitor. “
afirma Elena Stoica, presedinte ROTARY FOCSANI, mandat 2014-2015.

 

Doneaza
Prin generozitatea și atenția oamenilor ca tine, putem să realizăm în continuare proiecte care schimbă în bine multe lucruri și care pot ajuta persoanele sau cauzele care chiar au nevoie de ajutor sau sprijin.
Social media
Promovăm proiectele și acțiunile Clubului Rotary VARANA Focșani și pe:
Newsletter
Abonează-te pentru a afla ultimele știri și proiecte ale Clubului Rotary VARANA Focșani.