Rotary VARANA a modernizat Centrul de Transfuzie Sanguina
Data: 9 Mar 2015

Clubul Rotary VARANA Focșani a donat Centrului de Transfuzie Sanguină Vrancea trei frigidere cu răcire de minus 40 de grade, pentru menținerea plasmei și un generator. Donația are o valoare de 22 de mii de euro, banii fiind strânși în urma balului de caritate „Lumina Inimilor”, care a avut loc anul trecut, pe data de 29 noiembrie 2014.

Proiectul pentru modernizarea şi utilarea Centrului de Transfuzie Sanguină Vrancea a ajuns la final. Clubul Rotary VARANA Focşani a reuşit să modernizeze această instituţie cu impact deosebit pentru sistemul vrâncean de sănătate. Bugetul alocat pentru acest proiect a fost de 22.000 euro, unitatea de transfuzie primind trei congelatoare pentru păstrarea plasmei, dar şi un grup electrogen modern. “Astăzi inaugurăm un proiect strategic. Cu toţii ştim că ne aflăm într-o zonă seismică şi oricând se pot întâmpla catastrofe. Ne-am gândit să donăm congelatoare şi un grup electrogen generos, care are rezerve să preia eventualele aparate, care să ajute Centrul de Transfuzii Sanguine pentru o activitate sigură. Aceste congelatoare au mărit capacitatea de stocare a plasmei şi prin aceasta automat salvăm vieţi. S-a refăcut şi tot circuitul electric”, a declarat Rodica Dinuţă, vicepreşedinte Clubului Rotary Varana Focşani, după slujba de sfinţire organizată ieri.

De la oameni pentru oameni

Dr. Mioara Hanţă, directorul Centrului de Transfuzii a ţinut să le mulţumească tuturor celor care s-au implicat în modernizarea instituţiei pe care o conduce. “Este un pas enorm. Vom putea salva foarte multe vieţi cu plasma pe care, dacă nu aveam congelatoare, eram nevoiţi să o aruncăm. Sunt mulţumită şi de faptul că prin această reclamă s-a realizat şi un număr mai mare de donatori. Relaţia cu acest club va continua pentru că aşa ne-am propus de la început, să facem şi un grup de donatori, benevoli, şi care să vină la solicitarea noastră atunci când avem nevoie de sânge sau un Rh deosebit”, a menţionat dr. Mioara Hanţă.

Rodica Dinuță a precizat că, în perioada următoare, se dorește crearea unei baze de date de donatori de sânge, dar și modernizarea unei săli de nașteri din Spitalul Județean, cu sprijinul unui club rotarian din America. „Noi nu ne oprim aici. Ne-am propus să ajutăm reînnoirea bazei de donatori, prin colegii noștri care au firme cu personal numeros. Să încercăm să atragem cu ajutorul colegilor noștri rotarieni câți mai mulți donatori, pentru a salva vieți. Valoarea investiției a fost de 22 mii de euro. Noi avem în plan, în urma rezultatelor obținute la Balul de Caritate, un alt proiect major cu americanii. Se pare că acest proiect se va realiza, deja avem  semnale îmbucurătoare pentru noi. Am rezervat o parte din bani, pentru că și noi trebuie să contribuim cu o sumă. Cei din districtul Rotary din Illinois s-au orientat către o nouă sală de naștere. Noi, în urmă cu 4 ani, am amenajat o sală de naștere, iar ei vor să modernizeze o nouă sală de naștere și să o doteze corespunzător. Suntem în strângere de oferte, care vor merge în America, unde se va hotărî. Noi, banii îi vom vira în America, iar de acolo se va dirija tot. Va fi renovată o sală de naștere de la Spitalul Județean”, a mai adăugat Rodica Dinuță.

Acest proiect realizat de Clubul Rotary VARANA completează proiectele prin care au fost reabilitate patru saloane din cadrul Secției de Pediatrie,  a fost renovată și dotată o sală de nașteri, toate din cadrul Spitalului Judeţean de Urgență „Sf. Pantelimon” Focșani. Toate aceste demersuri umanitare, îndreptate spre nevoile sistemului sanitar vrâncean, vizează creşterea nivelului de sănătate al comunității din județul nostru.

Despre acest proiect în presă:

Monitorul de Vrancea, Ziarul de Vrancea, Sportul de Vrancea

 

 

Doneaza
Prin generozitatea și atenția oamenilor ca tine, putem să realizăm în continuare proiecte care schimbă în bine multe lucruri și care pot ajuta persoanele sau cauzele care chiar au nevoie de ajutor sau sprijin.
Social media
Promovăm proiectele și acțiunile Clubului Rotary VARANA Focșani și pe:
Newsletter
Abonează-te pentru a afla ultimele știri și proiecte ale Clubului Rotary VARANA Focșani.