Sala de nasteri moderna la Spitalul Judetean din Focsani
Data: 15 Aug 2012

Clubul Rotary VARANA a finalizat proiectul început în primăvara acestui an, reabilitând complet și utilând sala de nașteri de la Spitalul Județean ”Sf. Pantelimon” din Focșani cu fondurile strânse la balul de caritate ”Mugurii României” organizat de club în decembrie 2011.

Sala de nașteri a fost renovată, modernizată și dotată cu aparatură nouă, la standarde europene, care să asigure condiții normale și confortabile pentru viitoarele mămici. Este una dintre cele mai importante și mai mari secții ale spitalului, iar modernizarea era neapărat necesară pentru că cea mai mare parte dintre cei 3.399 noi-născuți din Vrancea au văzut prima dată lumina zilei la acestă maternitate.

La eveniment au fost prezenţi membri ai Clubului, managerul Spitalului Judeţean, medicul Nicolae Moise, dar şi medici ginecologi. Valoarea investiţiei este de peste 50 de mii de lei, bani obţinuţi din balul de caritate din 2011, dar şi de la diferite sponsorizări locale.

 „Această sală de naşteri a fost inaugurată la standarde civilizate europene şi cât mai facile pentru mamă, ca să se simtă confortabil şi într-un mediu cât mai natural atunci când aduce la viaţă o fiinţă. Proiectul face parte dintr-o strategie generală a Rotary International, mă refer la grija pentru mamă şi copil. Noi, Clubul Rotary VARANA Focşani, am depistat această nevoie în cursul anului trecut. De altfel, amenajarea acestei săli de naşteri a fost tema balului de caritate de anul trecut. Meritul finalizării acestei săli de naşteri nu este în totalitate al nostru, ci şi al concitadinilor noştri, care au înţeles şi ei, alături de noi, această nevoie, şi au participat la balul de caritate. Echipamentele care erau înainte erau uzate moral şi fizic, trebuiau clar înlocuite. Acest spaţiu a fost reparat de la pereţi, pardoseli şi mobilier. Noi am ajutat cu banii strânşi la bal, mai exact 400 de milioane lei vechi, iar restul i-am obţinut prin ajutorul altor oameni care au fost alături de noi. Aparatele sunt şi din România şi din străinătate“, a declarat medicul Laurenţiu Bodolan, fostul preşedinte al Clubului Rotary VARANA Focşani.

Sala este dotată cu o masă de consultaţii, una de naşteri, sterilizator al apei, aer condiţionat, mobilier din inox, dar şi un monitor de funcţii vitale. „Monitorul de funcţii vitale nu a existat vreodată într-o sală de naşteri, dar este foarte important. Se ştie că naşterea este un proces fiziologic, dar acest aparat ajută să se intervină prompt în caz de maximă urgenţă. Aparatul ajută să se monitorizeze funcţiile vitale ale mamei şi să se intervină în timp util“, a mai adăugat medicul Laurenţiu Bodolan.

Medicul Nicolae Moise, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Focşani, le-a mulţumit celor de la Clubul Rotary Varana Focşani pentru investiţia făcută. „Vreau să mulţumesc Clubului Rotary. Este prima acţiune în ceea ce priveşte sponsorizarea  Spitalului. Aceşti oameni îmi sunt şi prieteni şi colegi. Anul trecut am încercat să îi conving să ne ajute şi pe noi, şi uitaţi că au făcut-o, prin sponsorizarea pe care dânşii ne-au făcut-o, să realizăm această sală. Este o sală de naşteri modernă, dotată cu aparatură şi condiţii optime pentru mamele care vor naşte la Spitalul Judeţean. Sper ca acest lucru să nu fie ultimul şi ca cei de la Clubul Rotary să ne ajute şi cu alte acţiuni în spital, şi poate că exemplul domnilor va fi urmat şi de alţii“, a spus managerul Moise.

rotary varanarotary varanarotary varanarotary varanarotary varanarotary varanarotary varanarotary varanarotary varanarotary varanarotary varanarotary varana

Despre acest proiect in presa:
Monitorul de Vrancea, Ziarul de Vrancea, Ziarul de Vrancea, Realitatea, Ziare pe net, Sansa vranceana, Adevarul, Monitorul de Vrancea

Doneaza
Prin generozitatea și atenția oamenilor ca tine, putem să realizăm în continuare proiecte care schimbă în bine multe lucruri și care pot ajuta persoanele sau cauzele care chiar au nevoie de ajutor sau sprijin.
Social media
Promovăm proiectele și acțiunile Clubului Rotary VARANA Focșani și pe:
Newsletter
Abonează-te pentru a afla ultimele știri și proiecte ale Clubului Rotary VARANA Focșani.