Stafeta ciclista
Data: 4 Oct 2009

Oraşul Focşani a devenit un punct de atracţie pe traseul tinerilor pasionaţi de mersul pe bicicletă. Clubul Rotary VARANA a organizat duminică 4 octombrie o serie de manifestări de promovare a ciclismului, sub sloganul “Noi nu blocăm traficul, noi facem parte din el”.

Piaţa Teatrului din Focşani a fost gazda finalului unui minitur ciclist Buzău – Focşani. Traseul a fost parcurs de 25 de copii şi tineri care au pedalat până la destinaţie unde au primit, în mod oficial, Cupa Ciclistă de la reprezentanţii Clubului Rotary. ştafeta a poposit în oraş aproape o săptămână, având ca scop promovarea ciclismului ca sport şi ca mijloc de locomoţie sigur, sănătos şi ecologic, la îndemâna tuturor categoriilor de vârstă. De asemenea, un alt obiectiv al acţiunii a fost şi cointeresarea autorităţilor în amenajarea de piste pentru biciclete şi montarea de suporţi pentru biciclete la şcoli şi instituţii publice.
Stafeta a marcat şi faptul că în acest an se împlinesc 80 de ani de la înfiinţarea Clubului Rotary în România.

Preşedintele Clubului Rotary VARANA, domna Rodica Dinuţă a declarat ca intenţiile manifestării au fost de a atrage atenţia către acest sport, care poate fi un hobby sănătos, de a încuraja administraţiile locale pentru construirea de piste pentru biciclişti şi de a implementa imaginea biciclistului ca participant la trafic, cu aceleaşi drepturi şi obligaţii. De asemenea, preşedintele Clubului Rotary VARANA a menţionat cât de importantă este creşterea nivelului de educaţie rutieră a cetăţenilor în legătura cu participarea bicliştilor la trafic, cu efecte asupra reducerii numărului de accidente, dar şi a avantajului urbanistic sau economic.

rotary varanarotary varanarotary varanarotary varanarotary varanarotary varanarotary varanarotary varanarotary varanarotary varanarotary varanarotary varana

Despre acest proiect in presa:
Ziarul de Vrancea, Presa online, E ziare, Ziare.com, Info ziare

Doneaza
Prin generozitatea și atenția oamenilor ca tine, putem să realizăm în continuare proiecte care schimbă în bine multe lucruri și care pot ajuta persoanele sau cauzele care chiar au nevoie de ajutor sau sprijin.
Social media
Promovăm proiectele și acțiunile Clubului Rotary VARANA Focșani și pe:
Newsletter
Abonează-te pentru a afla ultimele știri și proiecte ale Clubului Rotary VARANA Focșani.