Rotary VARANA a susținut seminarul pe teme de pediatrie (22-23.04.2017)
Data: 28 Apr 2017

Orientat către domenii importante din viața comunității noastre, unul dintre ele fiind sănătatea copiilor, Clubul Rotary VARANA Focșani a susținut organizarea unui seminar româno-israelian pe teme de actualitate din domeniul pediatriei, bazat în special pe organizarea și coordonarea echipelor medicale din departamentele de urgență, un loc unde intervenția medicală promptă și corectă face diferența dintre viață și moarte.
 

Organizat la Piatra Neamț în perioada 22-23.04.2017 de Rotary Club Piatra Neamț 2005 și echipa de medici VTT Neamț (dr.Letiția Dămoc, dr. Gabriela Bercea, dr. Suzana Constantinescu), cursul de ”Medicină de Urgență în Pediatrie” a fost conceput pentru a oferi cunoștințe de bază în medicina de urgență pediatrică furnizorilor de servicii medicale care, prin departamentele lor, asigură asistența medicală sau medico-chirurgicală copiilor.
 

Cursul a oferit medicilor participanți informațiile necesare pentru  managementul (evaluarea și intervenția promptă terapeutică) situațiilor de urgență pediatrică, medicală și traumatică, atât în prespital cât și spital – camerele de gardă ale secțiilor de pediatrie și unitățile/compartimentele de primire urgență.
 

Clubul Rotary VARANA a fost reprezentat de medicul Mariana Gruia, pediatru la Spitalul din Focșani, iar lectorii cursului aflat la cea de-a doua ediție au fost medicii de la Rambam Health Care Campus din Israel: prof. dr. Itai Shavit, directorul departamentului de urgențe pediatrice, dr. Naghib Nasrallah, specialist în medicina de urgență; dr. Balla Uri, specialist în medicina de urgență și dr. Mahroom Enbal Hanna, specialist terapie intensivă.
 

Au fost aduse în discuție protocoalele terapeutice actuale în unele dintre cele mai frecvente și grave boli întâlnite în medicina de urgență pediatrică, cursul având și o parte practică, în care toți participanții au fost implicați, fie individual, fie lucrând în echipă. Au fost posibile simulări de cazuri, medicii cursanți având la îndemână manechine performante de resuscitare conectate la monitoare de supraveghere, astfel încât se puteau vedea la modul real impactul deciziilor medicale asupra parametrilor vitali ai “pacientului”, ca în situațiile reale.

Au participat la curs medici din specialitățile pediatrie, medicină de urgență din departamente pediatrice, medicină de familie, chirurgie pediatrică, din mai multe centre medicale – Iași, Târgu Neamț, Piatra Neamț, Vaslui, Bacău, Vatra Dornei, dar și doi tineri specialiști din Ucraina.

Această inițiativă a oferit participanților posibilitatea să aplice practic cunoștințele de la curs, dar a oferit și speranța că acest seminar va continua, pentru creșterea performanței în practica medicală, spre beneficiul micilor pacienți.

Doneaza
Prin generozitatea și atenția oamenilor ca tine, putem să realizăm în continuare proiecte care schimbă în bine multe lucruri și care pot ajuta persoanele sau cauzele care chiar au nevoie de ajutor sau sprijin.
Social media
Promovăm proiectele și acțiunile Clubului Rotary VARANA Focșani și pe:
Newsletter
Abonează-te pentru a afla ultimele știri și proiecte ale Clubului Rotary VARANA Focșani.